Koningin Amalia I

Gepubliceerd op 13 januari 2022 om 16:06

Willem de tussentijdse koning

 

Zojuist zag ik Willem-Alexander een verklaring omtrent de gouden koets geven en stond ik, zoals zo vaak, versteld van de complete afwezigheid van charisma in onze koning. Wat wilde die man daar NIET staan! Ondanks zijn salaris kreeg ik medelijden.

Beatrix was vooral koningin, omdat ze zo ongelooflijk KONINGIN was. Willem-Alexander is vooral koning..., omdat dat nu eenmaal in zijn functieomschrijving staat.

Eerlijk gezegd kreeg ik al mijn twijfels, toen hij ten tijde van zijn inhuldiging aangaf niet als Willem IV bekend te willen staan (wat mij juist super tof had geleken), omdat hem dat associaties gaf met de manier waarop koeien worden genummerd (Berta 56).
Gast! Je bent koning! Hoe kom je er überhaupt in een miljoen jaar bij om jezelf met een stuk vee te vergelijken? Jij geeft hier de toon aan! Jij bepaalt! Desnoods verhef je een paar koeien in de adelstand; kan jou het schelen. 
Maar nee, hij zou Willem-Alexander blijven, opdat het Nederlandse volk toch vooral niet het idee zou krijgen, dat hun koning een rund is.

Ik kijk nu al reikhalzend uit naar koningin Amalia. En ik vermoed Willem ook.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb