Coronarecept: Laatmaarsagne

Gepubliceerd op 24 maart 2020 om 12:00

Benodigheden voor twee personen:

 

- De basisingrediënten voor een lasagne waarvan je voor het gemak aanneemt, dat je ze wel in huis zult hebben en waar je verder niet bij stilstaat
- Een pan voor de tomatensaus
- Een pan voor de bechamelsaus
- Een vertrouwenspersoon of -dier
- Een middelgrote ovenschaal
- Een nieuw gevonden bewondering voor onze minister-president

Begin met de oprechte intentie om een lasagne te maken en snipper een uitje en twee teentjes knoflook. Fruit de ui en knoflook tot ze zo glazig zijn als je blik, want je denkt weer aan corona, en voeg een blik tomatenblokjes toe. Breng op smaak met zout, tijm en rozemarijn. Laat op een laag vuurtje doorpruttelen. Wat moet je ook anders?

*zucht*

Maak met een basis van ca. 35 gram bloem en 35 gram boter en wat melk de bechamelsaus. Als je wilt weten hoe je bechamelsaus precies maakt, google het, ik heb nu echt andere dingen aan mijn hoofd. Breng op smaak met peper en zout.

Zo moet het er ongeveer uitzien.

Kom erachter dat je geen gehakt in huis hebt. Je durft niet naar de supermarkt i.v.m. bejaarden zonder afstandsgevoel, maar gelukkig heb je nog wat hamblokjes. Die werken ook.

Snij de mozzarella in plakken. Alleen heb je geen mozzarella in huis. Gebruik je frustratie hierover om alvast de Parmezaanse kaas te raspen.

Dan is het nu tijd om de ovenschaal in te vetten en de lasagne te stapelen. Alleen blijken je lasagnebladen op te zijn. Nu ben je dus echt helemaal klaar met 2020. Daarbij sta je nog steeds na te trillen van het daadkrachtige optreden van Mark Rutte de afgelopen tijd. Die speech. Die blik. ’s Nachts in je eentje heb je hier gedachten over die je slechts je hamster durft toe te vertrouwen. Je hamster die de laatste weken trouwens geen eten meer in zijn wangzakken propt en je daarbij veelbetekenend aankijkt. Bijna alsof hij je iets duidelijk wil maken.

Je hebt nog wel een halve zak fusilli. Deze kook je beetgaar. Waar zat je ook met je hoofd? Het idee van een lasagne is in deze tijden totaal niet realistisch. Tief de pasta en de sauzen de ingevette schaal in en bestrooi met de kaas. Oven in, truste.

Ik had me 2020 gewoon anders voorgesteld.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb