Onthullingen onder de Afrikaanse zon

Gepubliceerd op 5 mei 2018 om 12:00

Die hoogdravende titel was alleen om jullie te lokken. Ik was dus op vakantie naar Egypte.

 

Eerste keren

 

Eerste keer in Egypte, eerste keer in Afrika zelfs, maar vooral: eerste keer op een resort.
Misschien kwam het doordat ik me nooit eerder in een dergelijke, onwaarschijnlijk paradijselijke oase had begeven, waar je drie keer per dag met de hele kudde naar een eet- en drinkplaats met allerlei heerlijkheden toe stroomt, maar mij bekroop het donkerbruine gevoel een sappige Eloi in een H.G. Wells-roman te zijn. Dat aan het strand het ene bruinlederen braadstuk aan het andere lag, hielp hier niet bepaald bij. Toen ik na drie dagen echter nog steeds niet door moordlustige Morlocks gekannibaliseerd was, begon ik te ontspannen.

 

De Regelnederlander

 

Harrie Jekkers zei het al: ‘Op een gegeven moment kwam de Regelnederlander naar mij toe. Die is niet alleen actief in uw buurt of wijk; zet 80 Nederlanders bij elkaar en één klootzak gaat de boel regelen.’

Nu ben ik dus ergens achter gekomen.

De Regelnederlander in mijn buurt of wijk… is mijn eigen Brabander!

Ik wist dit dus niet. Drie jaar samen, maar dit wist ik niet. Op vakanties met zijn tweeën komt deze kant blijkbaar niet zo naar voren, maar nu waren we met acht man en De Brabander zwierde met ongekende souplesse de rol van regelaar in, van waaruit voordelige privéboottochtjes en taxiritten georganiseerd werden.

Na twee keer knipperen zag ik er de voordelen wel van in.

 

Geleerd

 

Als kind ben ik geopereerd aan mijn oren. 30 jaar later komt me dit onverwacht uitstekend van pas bij het afweren van vasthoudende Egyptische duikinstructeurs. Alleen jammer dat ik het verband tussen oorchirurgie en niet mogen duiken pas drie dagen voor vertrek heb ontdekt.

 

Souvenirs

 

Souvenirs? Welke souvenirs ik gekocht heb? Hahaha, jij bent grappig! Voor de echte Nederlander -sta me toe dat ik even de vlag hijs- bestaat er maar één souvenir en dat is het miniflesje shampoo/conditioner uit de hotelbadkamer. Jazeker, je maintiendrai.

 

Dankwoord

 

Deze hele zonnige ongein tussen de prachtige Egyptische visjes zou niet mogelijk zijn geweest zonder de niet te versmaden feestbeesten, Henk en Rieky. Mijn dank is groot!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb