Spareribs -dit varken is voor niets gestorven

Gepubliceerd op 5 februari 2016 om 12:00

Normaal schrijf ik geen recensies en al helemaal niet over restaurants, maar soms weten ze een snaar te raken.


Gisteravond wezen eten bij eetcafé de Nar. Een leuke, gezellige tent in hartje Den Bosch. We werden welkom geheten door een vriendelijke, zij het ietwat ongeduldige, serveerster. Ook werden we meteen van een biertje voorzien, dus dat begon goed. Brabander en ik proefden van elkaars voorgerechten. Het moet gezegd: deze waren voortreffelijk! Toen kwam het hoofdgerecht…


Ik houd van spareribs. Ik ben gek op spareribs. Ik zou zo vegetariër worden, ware het niet dat er zoiets heerlijks als spareribs bestaat. Als er in een restaurant spareribs op de kaart staan, zijn ze van mij.

Als fervent liefhebster van voornoemde vleespoëzie ben ik nog nooit zo teleurgesteld door een bord spareribs als gisteravond. Ik heb hier niet aan tafel over geklaagd, omdat wat ik kreeg in feite precies dat was, wat er op de kaart stond: spareribs met een zoetzure ribsaus. Nu is het echter zo, dat men spareribs vrijwel overal op dezelfde manier krijgt voorgeschoteld. Hierdoor ging ik er automatisch van uit, dat met saus marinade werd bedoeld. Groot was dan ook mijn verbazing en teleurstelling toen ik een berg kale, op geen enkele manier gekruide spareribs kreeg met daar overheen iets wat nog het meest op foe yong hai-saus leek. Intussen was mijn niet te versmaden tafelheer een uitmuntend stukje kangoeroebiefstuk aan het verorberen. Want daar moeten we eerlijk over wezen: het lag aan het recept en niet aan de bereiding. Dit was de eerste keer dat ik spareribs met mes en vork heb kunnen eten. Het vlees was zo mals dat het gewoon schoon van het bot af viel. Met mijn handen moeten eten is normaal gesproken het enige nadeel aan het anderszins zo prachtige gerecht dat spareribs heet, dus dat was heel prettig. Jammer alleen dat de pluspunten daarmee ook gelijk weer eindigden.

Achter mij hoorde ik een van de twee heren, die samen aan het eten waren, klagen over, jawel, de spareribs. De onfortuinlijke serveerster die dit over zich heen kreeg, heeft zich welgeteld tot drie keer toe verdedigd met de frase ‘o, nou, de meeste mensen zweren erbij.’ Is dat wel waar, lieve serveerster? Was je niet een beetje aan het jokken om van een lastige klant af te komen? Ik kan me namelijk nauwelijks voorstellen dat mensen zweren bij wat in feite babi pangang met botjes is.

Kortom: Nar, marineer gewoon je spareribs, zodat ze kunnen wedijveren met de rest van jullie heerlijke menu. En laat vooral die rare saus weg.

Ik zou de Nar absoluut aanbevelen bij anderen. Gezellige zaak, ontzettend leuk interieur, op prima loopafstand van het station, heel lekker eten, je moet alleen niet de ribjes bestellen.

Foto door pascal claivaz via Pexels

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb