Bedankt voor uw begrip

Gepubliceerd op 27 januari 2015 om 12:00

Sinds een paar dagen zie ik op een groot bord de volgende tekst staan als ik station Utrecht uit kom lopen:

"De stoptreinen naar Breukelen rijden weer. Bedankt voor uw begrip."

Ja... ok... begrip heb ik er dan wel voor, maar het blijft toch een teleurstelling. Ik had gehoopt dat het nu eindelijk een keer afgelopen zou zijn met vervoer van en naar Breukelen. Ik denk dat ik voor de meeste Nederlanders spreek, als ik zeg dat we Breukelen een isolement toewensen. Één keer per jaar mag het van mij dan nog dienen als overstappunt om bij de Elf Fantasy Fair te kunnen komen, maar veel gekker moet het wat mij betreft echt niet worden.

Dan houd ik me nog in, want welbeschouwd heeft Breukelen natuurlijk geen enkel bestaansrecht meer. Wie het Wikipedia-artikel erop naslaat, vindt bij de ontstaansgeschiedenis een weinig samenhangend verhaal, waarbij ieder weldenkend mens al zijn twijfels zou moeten beginnen te krijgen. De wijk Brooklyn in New York heeft zijn naam te danken aan Breukelen. Het lijkt mij dat Breukelen zijn zin daarmee vervuld heeft en nu gewoon opgeheven dient te worden. Maar helaas, ook in het geval van Breukelen neemt de politieke correctheid in dit land absurde vormen aan. Typisch een geval van: iedereen denkt het, maar niemand durft het hardop te zeggen. Een bom erop is voor de meesten nog steeds een taboe.

En ja, als ik dan 's ochtends, nog voor ik op kantoor ben, lees dat de NS weer naar Breukelen gaat rijden, dan voel ik toch een steek van binnen en raak ik nog dieper in mijn winterdepressie.'Bedankt voor uw begrip'; een veelzeggende toevoeging, waarmee duidelijk wordt, dat de NS zelf ook donders goed weet dat ze fout bezig zijn.

Voor een uitgewogen en objectieve behandeling zonder vooroordelen van dit onderwerp wil ik u graag verwijzen naar mijn onlangs verschenen boek "Fuck Breukelen".

 

[Stiekem even serieus: matrixborden met te weinig plek om de boodschap juist te communiceren vormen een bron van vermaak en inspiratie.]

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb